×

Градски дерби у Бијељини обиљежиће девето коло 1.МЛРС

Шампионат Републике Српске полако улази у финиш првог дијела. Наредног викенда на реду је 9. коло МД-СХОП 1. МЛРС.

Слобода 73 на свом терену дочекује прошлогодишњег финалисту доигравања. Домаћи су у доброј форми док гости играју за великим осцилацијама.

У Фочи домаћа Сутјеска дочекује Дрину Принцип. Биће то дуел подједнаких екипа које траже побједе за лакши финиш полусезоне.

Права кошаркашка посластица и градски дерби игра се у Бијељини гдје Радник БН Баскет дочекује Будућност Профи. Обје екипе су у фантастичној форми и у врху табеле, Радник је на 7-0, а Будућност је до сада претрпила само један пораз.

Домаћа екипа у овом мечу је перфектна офанзивно, постижу највише поена по утакмици од свих тимова у лиги. Осим тога, Радникови играчи доминирају у појединачним статистичким категоријама: Дејан Кокоруш постиже 20.8 поена по мечу и први је стријелац лиге, а ту су још Никола Мичић са 16.7, Ђорђе Цуровић са 13.7 и 9.7 скокова, те Ненад Цвјетковић са 10.7 поена али који је и убједљиво први асистент лиге са 8.6 додавања по утакмици.

Са дргуе стране чини се да Будућност има мало избалансиранији тим, гдје се појединци не издвајају превише. Једини двоцифрени у поенима су Александар Пиргић са 18.1 поена по мечу и Саша Лазић са 10.4. Јовица Кецман, Небојша Еркић и Ђорђе Мичић нису можда на нивоу од претходних сезона, али сигурни смо да од њих можемо очекивати велике ствари у оваквим мечевима. Мотивације сигурно неће недостајати.

Утакмица се игра у недељу од 16 часова у СД гимназије "Филип Вишњић" у Бијељини.

У Шековићима нас очекује дуел екипа са зачеља табеле. Састају се домаћи ОКК Олимп и Старс Баскет. Побједа за обе екипе је велики императив.

У Дервенти домаћи кошаркаши дочекују госте из Вишеграда КК Варда ХЕ. Обе екипе су мијењале тренера али нису значајно поправили своју игру. Домаћи су без побједе и ово им је прилика за први тријумф у лиги.

У дуелу најмађих екипа Студент Игокеа дочекује Академац. Обе екипе имају исти омјер побједа и пораза. Очекује нас сигурно добра утакмица на поен више. 

Све мечеве могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co