×

23. коло: Дерби у Палама, Дрина на тешком гостовању у Градишци

Данас и сутра се играју утакмице претпоследњег двадесеттрећег кола у оквиру MD shop 1.МЛРС.

После овонедељних утакмица много тога би могло бити јасније што се тиче пласмана у доигравање.

Дерби кола игра се у Палама између Јахорине и Будућности. Лидер на табели дочекује другопласирани тим превенства који има двије побједе мање. Будућност је славила у првом међусобном дуелу резултатом 69-67 па би евентуални нови тријумф било којом разликом оставио наду за прво мјесто. У последњем колу Јахорина има тешко гостовање код Радника, а Будућност дочекује Старс Баскет па нас очекује пуно узбуђења у завршници регуларног тока сезоне. Утакмица у Палама почиње од 18 часова у СД "Пеки".

У истом термину Слобода 73 дочекује Академац. Изузетно битна утакмица за Бањалучане којима је побједа неопходна у борби за плејоф. Академац је на петом мјесту са скором 14-8 иза Дрине Принцип на четвртом (15-7), међутим изабраници Милана Јованића имају бољи међусобни скор. Храбри их добра форма у последње вријеме и све лошији резултати Слободе 73 која после побједа над Дрином и Јахорином не може да повеже редове. Међутим, не треба сметнути са ума да Слобода боље игра управо када су апсолутни аутсајдери.

Нешто раније данас од 16 часова Варда ХЕ игра против Рогатице у мечу без неког већег резултатског значаја. Домаћи су у прошлом колу уписали тријумф после дуго времена, па је ово прилика да покажу да то није било случајно и да се много бољи резултати могу очекивати наредне сезоне.

Недеља је резервисана за још двије утакмице.

У првом мечу дана Сутјеска у Фочи дочекује Студент Игокеу. Снаге ће одмјерити два тима са скором 11-11, а домаћи су благи фаворити због одличне форме на свом паркету и четири везана тријумфа. Утакмица се игра од 18 часова.

Нешто раније од 16 и 30 нови дерби, нова кошаркашка посластица - дуел између Старс Баскета и Дрине Принцип. Домаћи су најпријатније изненађење другог дијела сезоне са формом која је све боља из кола у коло. Почетак сезоне и пет стартних пораза их је коштао пласмана у доигравање, али то их није спријечило да покажу да нису залутали у прволигашки ранг те да ће наредне сезоне на њих морати озбиљно да се рачуна. Са друге стране за Дрину Принцип ово је утакмица сезоне, јер у случају тријумфа готово извјесно су обезбиједили плејоф и чак остају у трци за треће мјесто. Међутим, пораз односи готово све ако Бањалучани славе у Новом Граду. Више не би све зависило од њих, морали би да гледају у Рогатицу у последњем колу.

Пуно разлога да уживамо у овонедељним дуелима MD shop 1.МЛРС.

Слободна екипа у овом колу је Радник БН Баскет.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co